1. Anasayfa
  2. Otomobil Haberleri
  3. Otomobillerde Hasarlı Camları Geri Dönüştürüp Yeniden Kullanacak

Otomobillerde Hasarlı Camları Geri Dönüştürüp Yeniden Kullanacak

Alman otomobil üreticisi Audi, hasarlı ve tamiri mümkün olmayan otomobil camlarını geri dönüştürüp yeni otomobillerde kullanıma olanak sağlayacak pilot bir projeye başladığını duyurdu.

Abone Ol google-news

Otomobil Markalarının Ekim Ayına Özel Kampanyaları!

Otomobillerde Hasarlı Camları Geri Dönüştürüp Yeniden Kullanacak

Audi, otomobil camlarının kapalı malzeme döngüsünde kullanılmasını sağlayacak yeni bir pilot projeyi hayata geçirdiğini açıkladı. Yeni otomobil camları üretmek için eski otomobil camlarının kullanılamıyor olmasından hareket eden Alman otomobil üreticisi Audi ve iştirakleri Reiling Glas Recycling, Saint-Gobain Glass ve Saint-Gobain Sekurit, hasarlı otomobil camlarının geri dönüşümü için çalışma yürütüyor.

Otomobillerde Hasarlı Camları Geri Dönüştürüp Yeniden Kullanacak

Yapılan açıklamaya göre, halen atık otomobil camlarının veya panoramik sunroofların büyük bir kısmı içecek şişelerine veya yalıtım malzemelerine dönüştürülüyor. Bu projeyle birlikte hasarlı otomobil camlarının yeniden kullanıma dönüştürülmesi ile, hem yenilerinin üretiminde daha az enerji kullanılacağı, hem de kuvars kumu gibi birincil malzemelere olan talebin azaltılmış olacağı kaydedildi.

Projenin ilk ayağında tamiri mümkün olmayan camlar Reiling Glas Recycling’te önce küçük parçalara ayrılıyor ve işleniyor. Şirket, camdaki PVB (polivinil bütiral) plastik tabakalar, pencere kenarları, metaller, anten kabloları gibi cam olmayan tüm malzemeleri ayırıyor. Cam geri dönüşümü işlendikten ve olası tüm atık maddeler ayrıştırıldıktan sonraki adımda Saint-Gobain Glass, bu malzemeyi cam levhaya dönüştürüyor. Cam granül, kaynak ve rengin net bir şekilde doğrulanması için başlangıçta türüne göre ayrılıyor ve ardından özel kutularda muhafaza ediliyor.

Buradan “BMW Yeni Modellerinde Android Auto ve Apple CarPlay Olmadığını Açıkladı” inceleyebilirsiniz.

Otomobillerde Hasarlı Camları Geri Dönüştürüp Yeniden Kullanacak

Malzeme, mümkün olan en saf, en homojen camı üretmek amacıyla camın temel bileşenleri olan kuvars kumu, sodyum karbonat ve tebeşirle karıştırılıyor. Plaka cam ilk önce her biri yaklaşık 3 x 6 metre olan dikdörtgenler halinde işleniyor. Daha sonra bu plakalar projenin üçüncü şirketi olan Saint-Gobain Sekurit, tarafından ek bir işlemle otomobil camı haline getiriliyor.

Audi’nin, pilot projesiyle önümüzdeki üç yıl içinde 30 bin tona kadar parçayı üretime geçirmeyi planladığı aktarıldı. Geri dönüştürülmüş camların markanın elektrikli otomobili Q4 e-tron serisi için kullanılacağı açıklandı.

Buradan “Yeni Sürücü Belgesi Tanıtıldı: Yeni E-Sürücü Belgesinin Özellikleri Neler?” inceleyebilirsiniz.

https://www.youtube.com/watch?v=c27yyB4INmA

450 - 500 Bin TL ile Alınabilecek İkinci El Arabalar
  • Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir