1. Anasayfa
  2. Otomobil Haberleri
  3. Hyundai Trailer Drone Konsepti: Otonom Hidrojen Kamyon

Hyundai Trailer Drone Konsepti: Otonom Hidrojen Kamyon

Hyundai Motor Grubu, yakıt olarak hidrojeni ve küresel anlamda bu enerjiyi yaygınlaştırmak için yepyeni vizyonunu açıkladı. Hyundai, 2040’a kadar uzanan planını duyurdu. 

Abone Ol google-news

Otomobil Markalarının Ekim Ayına Özel Kampanyaları!

Hyundai Trailer Drone Konsepti: Otonom Hidrojen Kamyon

Güney Koreli otomotiv devi, 2028’e kadar tüm modellerinde cesur bir strateji izleyerek, sektörü yeniden şekillendirmeye ve sürdürülebilir temiz bir geleceği gerçekleştirme konusunda önemli rol üstlenmek istiyor. Treyler Drone, yüksek performanslı spor araba ve acil yardım ve kurtarma görevleri için yakıt hücreli araçlar da dahil olmak üzere yakıt hücresi teknolojilerini içeren gelecekteki ürün konseptleri de ortaya çıktı. Hyundai Motor Grubu, 2028 yılına kadar tüm ticari araç modellerine yakıt hücresi sistemleri uygulayan ilk otomobil üreticisi olmayı hedefliyor.

Hyundai Trailer Drone Konsepti: Otonom Hidrojen Kamyon

Trailer Drone konsepti, tamamen otonom olarak çalışabilen, hidrojenle çalışan bir konteyner taşıma sistemidir. Yolculuk profiline göre uyarlanmış akıllıca paketlenmiş hidrojen tanklarının sayısıyla, esnek ve verimli Trailer Drone, mevcut konteyner taşıma sistemlerine kıyasla tek bir şarjla 1.000 km’den fazla yeterli menzil sağlar.


Yeni 2022 Renault Megane E-Tech Electric Özellikleri Açıklandı


Trailer Drone’nun otonom yetenekleri, binek araç uygulamaları için geliştirilen teknolojinin başka bir amaca yönelik olarak yeniden kullanılmasıyla elde edilmedi. Konteyner taşımacılığı uygulamalarının benzersiz gereksinimleri ve konteyner terminallerinin çalışma şekli, şirketteki mühendis ekiplerinin bir konteynerin nasıl manevra yapacağını tamamen yeniden tanımlaması gerektiği anlamına geliyordu. Sonuç olarak, mühendis ekibi ‘Fuel Cell e-Bogie’yi geliştirdi.

Hyundai Trailer Drone Konsepti: Otonom Hidrojen Kamyon

‘Bogie’ terimi, demiryolu endüstrisinden gelmektedir. Raylı Bogie, her tren vagonunun altına oturan tekerlek alt şasileridir. Fuel Cell e-Bogie, tıpkı bir raylı Bogie gibi konteynerin altına oturur ve yakıt hücresi tahrikli ve tamamen bağımsız dört tekerlekten direksiyonlu tamamen kapalı bir sistemdir. Trailer Drone konsepti, iki yakıt hücreli e-Bogie gerektiriyor ve yanal hareket yoluyla benzeri görülmemiş manevra kabiliyeti sağlıyor. Trailer Drone, liman operasyonları ve dar kentsel ortamlarda otonom olarak hareket edebiliyor.

Fuel Cell e-Bogie, sadece Trailer Drone’a özel değil ve lojistik, inşaat, yangınla mücadele ve afet yardım çalışmaları gibi geniş bir çok alanda kullanılabilecek. Hepsi sıfır emisyonlu ve otonom operasyonda çeşitli hedeflere sahip çok amaçlı bir platform sunuyor.


https://www.youtube.com/watch?v=pJ826_Az2jw


 

450 - 500 Bin TL ile Alınabilecek İkinci El Arabalar
  • Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir