1. Anasayfa
  2. Otomobil
  3. 2020 Toyota Yaris Özellikleri

2020 Toyota Yaris Özellikleri

Toyota ailesinin en küçük üyesi Yaris yenilendi. 2020 Toyota Yaris TNGA platformunda geliştirildi.

Abone Ol google-news

Yeni Alfa Romeo Milano Tanıtıldı: Milano’nun Teknik Özellikleri

2020 Toyota Yaris Özellikleri

2020 Toyota Yaris boyut olarak selefine göre uzunluk olarak 5 mm, yükseklik olarakta 40 mm kaybeden 2020 Toyota Yaris aks mesefesi ve genişlik olarak 50’şer mm artış yaşandı. Araç ağırlığında 50 kilogram hafifletilmiş.

2020 Toyota Yaris karşımıza tasarım olarak büyük siyah bir ızgarayla genel tasarımında ise LED farlar, geniş çamurluklar, sportif tamponlar, yeni grafiklere sahip ön/arka LED aydınlatmalar ile daha uzun ön kaput dikkat çekiyor. Cam tavan seçeneği kompakt modelin kabinine daha ferah bir hava katarken, tasarımı ve rengi versiyona göre değişen yeni jantlar da 2020 Toyota Yaris’in görünümünü destekliyor.

Toyota, 2020 Toyota Yaris’in kokpitini “eller direksiyonda, gözler yolda” anlayışıyla tasarladıklarını belirtiyor. Konsol ve kapı içlerinde yüksek kaliteli yumuşak malzemelere yer verildiği belirtilirken, üst paketlerde güzel bir ambiyans aydınlatması dikkat çekiyor. Konsolun merkezinde fiziksel düğmelerle de kontrol edilebilen bilgi-eğlence ekranı, sürücünün önünde ise TFT gösterge ekranı ve yola odaklanmasını sağlayan 10 inç head-up display bulunuyor. Kablosuz şarj ünitesi ve ısıtmalı direksiyon gibi özellikler de mevcut.

2020 Toyota Yaris, sunulduğu pazara bağlı olarak 1.5 litre ve 1.0 litre üç silindirli benzinli ünitelerin yanı sıra yeni 1.5 litre Hybrid Dynamic Force seçeneğiyle sunulacak. Markanın dördüncü nesil hibrit teknolojisi üzerine kurulu olan bu sistem; Atkinson çevrimiyle çalışan 1.5 litre üç silindirli motor, 80 beygirlik elektrik motoru ve lityum iyon bataryadan oluşuyor. Toyota, yeni sistemin yakıt tüketimi ve CO2 emisyonunu yüzde 20 oranında azalttığını ve yüzde 15 daha güçlü olduğunu söylüyor. Bu da 2020 Toyota Yaris Hybrid’in 115 beygir güce ulaştığı anlamına geliyor.

450 - 500 Bin TL ile Alınabilecek İkinci El Arabalar
  • Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir