1. Anasayfa
  2. Otomobil
  3. Yeni 2022 KIA SPORTAGE Avrupa Versiyonu Özellikleri Açıklandı

Yeni 2022 KIA SPORTAGE Avrupa Versiyonu Özellikleri Açıklandı

Yeni 2022 Kia Sportage’ı temmuz ayının başında tanıtan Koreli üretici, model tarihinde ilk kez Avrupa’ya özel bir versiyon sunacaklarını açıklamıştı.

Abone Ol google-news

2024 Fiat Egea Fiyatı, Özellikleri ve Donanım Paketleri

Yeni 2022 KIA SPORTAGE Avrupa Versiyonu Özellikleri Açıklandı

Güney Koreli otomobil üreticisi Kia, yeni nesil Sportage modelinin Avrupa versiyonunu tanıttı. Yeni 2022 Kia Sportage Avrupa versiyonu bugün dijital olarak tanıtıldı ve Münih Otomobil Fuarı’nda görücüye çıkacak.

Yeni 2022 KIA SPORTAGE Avrupa Versiyonu Özellikleri Açıklandı

Dış tasarım olarak global versiyonla herhangi bir fark bulunmuyor. Markanın ön tasarımını modern Tiger Nose panjuru, bumerang şekilli LED gündüz farları ve Matrix LED aydınlatmalar oluşturuyor. Yeni 2022 Kia Sportage’ın Avrupa versiyonunda 17, 18 veya 19 inçlik jantlarla tercih edebilecek. Renk ve tasarım olarak 6 farklı jant seçeneği sunuluyor. Avrupalı Sportage’da bazı stil değişiklikleri de mevcut. Örneğin gövde renginin yan ayna kapakları, ön sütunlar ve tavanı kapsayacak şekilde siyah ile kombinlenebildiğini görüyoruz. Bunun yanı sıra C sütunu ve arka tamponda da tasarımsal değişiklikler bulunmakta.

Yeni 2022 KIA SPORTAGE Avrupa Versiyonu Özellikleri Açıklandı

Yeni Kia Sportage Avrupa versiyonu, daha önce tanıtılan global versiyondan 133 mm daha kısa olduğu görülüyor. Uzunluğu 4.515 mm, genişliği 1.865 mm, yüksekliği 1.645 mm ve 2.680 mm aks mesafesine sahip. Selefine göre uzunluğu 30 mm, aks mesafesi ise 10 mm uzadığını görüyoruz. 591 litre bagaj kapasitesi 40:20:40 oranında katlanabilen arka koltuklar yatırıldığında 1.780 litreye kadar çıkıyor. Global versiyonun bagaj hacmi 637 litre olarak açıklanmıştı.

Yeni 2022 KIA SPORTAGE Avrupa Versiyonu Özellikleri Açıklandı

Yeni 2022 Kia Sportage’ın iç mekanına baktığımızda bitişik ve kavisli tasarıma sahip 12.3 inç boyutlarında dijital gösterge paneli ve multimedya ekranı mevcut. Haritaların da gösterge ekranında görülebildiği sistem, OTA güncelleme desteği sayesinde sürekli güncelleniyor.


Makyajlı Kia Picanto Morning Urban Özellikleri Açıklandı


Yeni Sportage’daki gelişmiş bağlantı yazılımı, kullanıcıların Kia Connect akıllı telefon uygulaması aracılığıyla araçlarına uzaktan bağlanmalarına olanak tanıyor. Etkileşimli, kullanımı kolay teknoloji, kullanıcılara Kia Live Services, Çevrimiçi Navigasyon, Akıllı telefondan çevrimiçi ses tanıma ve Takvim entegrasyonu. Kia Connect Uygulaması, Sportage’larının kilitli ve camların kapalı olduğunu kontrol etmek için basit bir dokunuşla kullanıcılara tam bir gönül rahatlığı ve kullanıcılara araçlarını en son nereye park ettiklerini tam olarak bildirerek tam kolaylık sağlıyor.

Yeni 2022 KIA SPORTAGE Avrupa Versiyonu Özellikleri Açıklandı

Yeni 2022 Kia Sportage, modeli için Avrupa versiyonunda sunulacak motor seçenekleri arasında bir şarj edilebilir hibrit (PHEV), bir hibrit, bir hafif hibrit ve bir dizelden oluşan motor yelpazesi sunuyor. PHEV versiyon 1.6 litre T-GDI motor, 66.9 kW elektrik motoru ve 13.8 kWsa lityum iyon batarya paketinin kombinasyonundan oluşuyor ve toplam 265 beygir güç üretiyor. Hibrit versiyonda da aynı 1.6 litre T-GDI motor, 44.2 kW elektrik motorunu ve 1.49 kWsa batarya kullanıyor ve 230 beygir güce sahip.


Makyajlı Yeni 2022 KIA CEED Özellikleri Açıklandı


Yeni Kia Sportage’ın hafif hibrit versiyonunda da 1.6 litre dört silindirli T-GDI motor mevcut ve bu motor 150 beygir veya 180 beygir güç üreten iki farklı versiyonu sunuluyor. Dizel tarafında ise dört silindirli 1.6 litre hacimli 115 beygir ve 136 beygir güç üreten versiyonları tercih edilebiliyor. Şanzıman seçeneği olarak 6 ileri vitesli manuel ve 7 ileri vitesli otomatik şanzıman sunuluyor.

Yeni 2022 KIA SPORTAGE Avrupa Versiyonu Özellikleri Açıklandı

Comfort, Eco ve Sport modlarının yanı sıra kar, çamur ve kum gibi zorlu zeminlerde sürüş için geliştirilen Terrain modu da bulunuyor. Yeni 2022 Kia Sportage bazı Avrupa ülkelerinde yıl bitmeden satışa sunulacak. Modelin fiyatı henüz açıklanmadı.



 

450 - 500 Bin TL ile Alınabilecek İkinci El Arabalar
  • Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir