1. Anasayfa
  2. Araba Fiyatları
  3. 2021 Mercedes EQS Türkiye Fiyatı ve Özellikleri Açıklandı

2021 Mercedes EQS Türkiye Fiyatı ve Özellikleri Açıklandı

Bu yıl ilk kez dijital olarak düzenlenen Autoshow 2021’de Mercedes’in ilk elektrikli lüks sedan modeli EQS’in Türkiye fiyatı da açıklandı.

Abone Ol google-news

Kia Nisan 2024 Fiyat Listesi: 2024 Kia Fiyatları

2021 Mercedes EQS Türkiye Fiyatı ve Özellikleri Açıklandı

Mercedes-EQ markası, tamamen elektrikli ilk lüks sedan modeli EQS ile lüks segmentini yeniden tanımlıyor. EQS aynı zamanda Mercedes-EQ markasının lüks ve üst sınıf elektrikli araçlara yönelik modüler mimariye dayanan ilk model olmasıyla da dikkat çekiyor. Üstün teknoloji, tasarım, işlevsellik ve bağlanabilirlik özelliklerini birleştiren EQS, hem sürücü hem de yolculara odaklanıyor.

2021 Mercedes EQS Türkiye Fiyatı

Yeni S-Serisi’ne yakın konfor ve lüks özellikleri sunan EQS, tamamen elektrikli bir platform üzerine inşa ediliyor. Tamamen yeni bu konsept, “Amaca Yönelik Tasarım”ı mümkün kılıyor. Bütünleşik kavisli hatları, fastback arka tasarımı ve olabildiğince önde konumlandırılan kabiniyle EQS, ilk bakışta bile içten yanmalı motora sahip araçlardan ayrışıyor. “Progressive Luxury” (İlerici Lüks) ile birleştirilen “Sensual Purity” (Duygusal Sadelik) tasarım felsefeleri, cömertçe şekillendirilen yüzeyleri, azaltılmış çizgileri ve kesintisiz geçişleri beraberinde getiriyor.


2021 Mercedes EQA Türkiye Fiyatı ve Özellikleri Açıklandı


Aerodinamik uzmanları ile tasarımcıların yakın iş birliği ve “Amaca Yönelik Tasarım” yaklaşımını kapsayan çok sayıda titiz detay sayesinde elde edilen 0,20 Cd sürtünme katsayısı ile EQS, dünyanın en aerodinamik seri üretim otomobili unvanını elde ediyor. Söz konusu değer, özellikle sürüş menziline de çok olumlu yansıyor. EQS, aynı zamanda düşük rüzgar sürtünmesi ile en sessiz araçlardan biri olarak öne çıkıyor.

Mercedes-Benz EQS

Hem sürücüye hem de yolculara odaklanan EQS ile devrim niteliğindeki yeni ekran teknolojisi MBUX Hyperscreen’in de lansmanı gerçekleştiriliyor. MBUX Hyperscreen ile iç tasarımda, sürücüden ön yolcu alanına uzanan toplamda üç adet ekran birleşerek tek bir ekran formuna kavuşuyor. Sadece sürücü değil ön yolcuya ait ekran da geniş, kişiselleştirme ve kontrol imkânları sunuyor.


Mercedes-Benz, 10 Yeni Modeli ile Autoshow’da


Mercedes-Benz, EQS’de hava kalitesi konusunda kapsamlı bir yaklaşım sergiliyor. Özel filtreleme sistemiyle HEPA filtre, yaklaşık 150 futbol sahası büyüklüğünde alanı temizleyebilen bir havalandırma sistemi sunuyor.

Bütün bunların yanında Mercedes EQS, önde ve arkada otomatik açılıp kapanabilen kapılar gibi yeni teknolojileriyle standartları belirliyor. Aynı zamanda MBUX’i kullanarak da arka kapıların açılabilmesiyle sürücü konforu da başka bir boyuta taşınıyor.

Mercedes-Benz EQS Fiyatı

Mercedes Yeni EQS 580 4Matic, 523 beygir güç ve 855 Nm tork üretiyor. Maksimum hızı 210 km/s olan otomobil 0-100’e 4,3 saniyede çıkabiliyorken aynı zamanda tam tamına 672 km’ye kadar bir menzil sunuyor. Mercedes EQS’in 22 kW üç fazlı AC şarj cihazıyla geleceğini ve 200 kW’a kadar DC hızlı şarj desteği sunacak. EQS’te, DC şarj istasyonlarında 300 kilometreye kadar menzil için yalnızca 15 dakikalık bir şarj yeterli oluyor.

Mercedes-Benz EQS Fiyatı

Yeni EQS 580 4MATIC Heritage Edition Elektrik Fiyatı 2.758.000 TL


https://www.youtube.com/watch?v=B1AUw9dr0vo


 

450 - 500 Bin TL ile Alınabilecek İkinci El Arabalar
  • Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir