1. Anasayfa
  2. Otomobil
  3. 2021 Genesis G80 Özellikleri Açıklandı

2021 Genesis G80 Özellikleri Açıklandı

2021 Genesis G80 Özellikleri ve Fiyatı. Lüks otomobil markaları arasında yer alan Koreli üretici Genesis, Ocak ayında tanıttığı GV80 adlı SUV modelin ardından şimdi de G80 modelini tanıttı.

Abone Ol google-news

Yeni Kia K4: Yenilikçi Tasarım ve Gelişmiş Özelliklerle Tanıtıldı

2021 Genesis G80 Özellikleri Açıklandı

Genesis G80 modeli Audi A6, BMW 5 Serisi ve Mercedes-Benz E Class gibi araçlara doğrudan rakip. Markanın “temel taşı” olarak tanımlanan ve “Atletik Zarafet” felsefesiyle tasarlanan yeni Genesis G80, selefine kıyasla çok daha sportif bir görünüme sahip. Lüks sedanın ön tarafında bizleri Genesis’in imzası olan dörtlü far grubu ve kalkan şeklindeki büyük ızgara karşılıyor. Izgara ve logoyla uyumlu çizgilere sahip şık motor kaputu da göze çarpan detaylar arasında.

Yeni Genesis G80 4.995 mm uzunluğunda, 1.925 mm genişliğinde, 1.465 mm yüksekliğinde ve 3.010 mm aks uzunluğuna sahip.

Yeni Genesis G80’e yan taraftan baktığımızda yeni dört kapılı coupe stilini daha net görebiliyoruz. Geriye doğru gittikçe alçalan tavan, aracın kaslı görünümünü destekleyen omuz çizgisi, 20 inç jantlar ve krom detaylar dikkat çeken tasarım detayları arasında. Arkada ise bagaja entegre bir spoyler, öndekilerle son derece uyumlu görünen dörtlü stop grubu ve kalkan şeklindeki egzoz çıkışları yer alıyor.

Yeni Genesis G80’in iç mekanı da yüksek kaliteli materyaller, daha modern bir tasarım ve gelişmiş teknoloji kullanılarak güncellenmiş. Kabin genelindeki çift tonlu yapıyı üzerinde barındıran şık direksiyon, gözlük gerektirmeyen 3D teknolojisine sahip. 12.3 inç dijital gösterge ekranı ve konsolun üzerine yerleştirilmiş 14.5 inç bilgi-eğlence ekranı göze çarpan detaylardan. Bilgi-eğlence sisteminin OTA güncelleme, Android Auto ve Apple Car Play desteğine sahip.


Yeni Genesis GV70 Özellikleri Açıklandı

Yeni Genesis G80’in kaputunun altında 300 beygir güç ve 420 Nm tork üreten dört silindirli 2.5 litre turbo benzinli motor yer alıyor. Bir diğer benzinli motor seçeneği ise 375 beygir güç ve 530 Nm tork üreten 3.5 litre turbo V6 motor tercih edilebilir. Dizel motor kısmında ise 210 beygir güç ve 440 Nm tork üreten dört silindirli 2.2 litre motor bulunmakta. Standart olarak arkadan itişli otomobilde dört tekerlekten çekiş seçeneği de sunulacak.

Yeni Genesis G80 modelinin satışı yarından itibaren Güney Kore’de başlayacak. Diğer ülkelerde ise yılın ikinci yarısında başlayacak. Genesis, G80 modelinin fiyatını henüz açıklamadı.

450 - 500 Bin TL ile Alınabilecek İkinci El Arabalar
  • Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir